Zeleni zidovi od Moschito mahovine

Novina u pristupu rešenja biodekoracije enterijera jeste korišćenje  Mocshito mahovine.Prirodni materijal Moschito se koristi za dekoraciju  zidova u enterijeru i pruža veliku mogućnost oblikovanja i primene u prostoru. Može se koristiti istim intenzitetom u kancelarijama,holovima,kupatilima i slično. Pruža prirodan izgled i zadržava postojeću elastičnost i mekoću.

                                         555

Osim visokih estetskih karakteristika,  prečišćava vazduh u enterijerima,što je od izrazite važnosti,ukoliko se zna da je većina poslovnih prostora izložena delovanju centalnih sistema grejanja ili hladjenja i strujanja vazduha.Moschito mahovina isto tako utiče i na umanjenje štetnog uticaja od buke. Mahovina može biti lepljena i u ramove, a dodatni utisak može se dobiti korišćenjem različitog osvetljenja i deko rasvete.

                                                                        

             17 (3)

Moschito panel se sastoji od podloge ,u većini slučajeva od   stiropora, medijapana ili neke druge podloge,na koju se mahovina predhodno lepi.Kao takvi,paneli se slažu u različite oblike po unapred dogovorenim idejnim rešenjem. Biljka se brzo prilagodjava uslovima sredine.

                                                     

 77 Moschito mahovina dobro podnosi slabo osvetljenje i potpunu tamu. Da bi se omogućilo optimalno održavanje tokom vremena, treba joj obezbediti minimalnu vlažnost vazduha 50% , a ne bi trebalo da je postavljena blizu klima uredjaja, ventilatora, direktnih izvora toplote Ili blizu direktne svetlosti. Potrebno je povremeno vlaženje, prskanjem vodom.

17 (1)

Idejna rešenja  modela , mogu biti slova, logo firme,nazivi firme ili čitave zidne površine,a sve u dogovoru sa naručiocem.Po obilasku i utvrdjivanju uslova na mestu gde će se zeleni zid oformiti i zahteva naručioca,stručni tim će dati svoje mišljenje i predlog kako bi  zeleni zid od Moschito mahovine bio što reprezentativniji.